Echipa

Gabriel Login : 

198516_199767370050923_869140_n

Cluburi: Membru al Clubului de Turism Montan „SOMEŞUL” Someş-Odorhei Sălaj (2013 – prezent)

În fiecare sfârşit de săptămână aş vrea să merg pe munte, o ierarhie între ascensiuni nu pot să o stabilesc, fiecare experienţă este unică în felul ei. Pentru mine a fi în natură înseamnă nu doar pasiunea de a descoperi şi de a mă bucura de frumos ci şi de a proteja acest minunat dar. Bucuria mea cea mai mare: să mă aflu între oameni şi să văd cum descoperă şi explorează muntele cu pasiune şi responsabilitate. Ȋncerc să împartăşesc celor cu care ies în natură aceleaşi valori şi cunoştinţe care mă ghidează în ascensiunile mele. Am încercat să adopt un mod sănătos de a-mi petrece timpul liber, apoi ca stil de viaţă, muntele îţi oferă de toate.

  Expediţii:

 – Munţi Alpi – Mont Blanc 4810 m, Monte-Rosa – 4600 m,
 – Munţi Caucaz – Elbrus – 5642 m Cel mai inalt vârf din Europa.
 – Munţi Anzi – Cerro del Platita – 5827 m

 Alpinism şi escaladă în: Cheile Turzii, Cheile Tureni, Cheile Vălişoarei

 Drumeţii de iarnă şi vară în Munţii Carpaţi, Rodnei, Făgăraş şi Piatra Craiului.

 Alte activităţi:

     Participant la concursuri de Turism Montan.
     Organizator al Trofeului Someşului.
     Iniţiator în alpinism şi orientare pentru membrii cluburilor de turism montan din ţară.

Alexandru Pop : 

P1040061

  • Cluburi:  Membru în Clubul Montan „Porolisum” Zalău (1999- 2005). Membru fondator al Clubului de Turism Montan „SOMEŞUL” Someş-Odorhei Sălaj în anul 2008. Practic alpinism din 2007.

         Pentru mine, muntele este mediul meu natural, este locul unde mă simt acasă. Tot ce fac eu este din pasiunea şi dorinţa de a cunoaşte munţii planetei, dar mai ales de a-mi cunoaşte şi descoperi limitele. Pentru mine, fiecare vârf pe care îl ating este un triumf, aşa cum pentru alţii triumful poate însemna altceva.                                                                        Cu toţii avem vise, important este să luptăm pentru ele. La fel ca şi Socrate, „Ştiu că nu ştiu nimic” dar sunt şi în aceeaşi simţire cu Peter O. Toole când spune „Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar”.  Sunt deschis la experienţe noi şi iubesc muntele şi explorarea naturii!

  • Expediţii:

– 2008 Munţi Dolomiţi – vârful Marmolada 3343 m

– 2012 Munţii Rila – vârful Musala 2925 m

– 2012 Munţi Alpi – vârful Grossglockner 3798 m

– 2012 Munţi Alpi – vârful Mont Blanc 4810 m

– 2013 Munţi Alpi – vârful Mont Blanc 4810 m

  • Alpinism şi escaladă: Cheile Turzii, Cheile Tureni,Cheile Vălişoarei, Cheile Ampoiţei, Cheile Roşia, Creasta Cocoşului.
  • Drumeţii de iarnă şi vară în Munţii Carpaţi în special în munţii Făgăraş.
  • Alte activităţi:

          Orientare sportivă – campion European.

          Campion European la pentatlon aeronautic.

          Orientare Turistică – 7 locuri de 1, 6 locuri de 2.

          Participant la concursuri de Turism Montan,

          Organizator al Trofeului Someşului.

          Iniţiator în alpinism şi orientare pentru membrii cluburilor de turism montan din ţară.

Vârful Lenin 7134 m

Pamir 2014 este principalul proiect al Clubului de Turism Montan “SOMESUL” , este derulat de o echipă de doi alpinişti care vizează ruta montană la mare altitudine a globului, precum este vârful Lenin la 7134 de metri altitudine. Vârful Lenin este plasat în mod clar în categoria de alpinism la mare altitudine.

Cu toate că scopul principal al expediţiei este o ascensiune alpină, dorim să imortalizăm cu ajutorul aparatelor de fotografiat şi filmat aspecte inedite ale unei culturi deosebite şi pline de spiritualitate.

În constelaţia marilor masive muntoase ale Asiei Centrale, care prin înălţimea lor formează aşa-numitul „acoperiş al lumii”,Munţii Pamir sunt situaţi în partea vestică, formând un nod din care se desprind spre est şi sud-est, asemenea degetelor unei mâini, uriaşele lanţuri muntoase Tiansan, Kunlun, Transhimalaya, Karakorum-Himalaya, întinse pe mii de kilometri. În acest vast teritoriu sunt adunate toate vârfurile de peste 7000 m de pe Pământ: motiv pentru care spre munţii Asiei Centrale se îndreaptă gândurile şi paşii şi se împlinesc, uneori cu sacrificii, marile vise ale alpiniştilor, „ cuceritori ai inutilului”.

Separat spre sud şi vest de Munţii Hinducus prin valea râului Piandj, care formează graniţa cu Afganistanul, cea mai mare parte a Pamirului se întinde pe teritoriul Tadjikistanului şi Kȋrgȋstanului, fiind delimitat spre nord de Uzbekistan, prin prelungirile vestice ale Munţilor Tiansan.
Partea estică a masivului, aparţine Chinei. Aspectul general al Pamirului este de podiş înalt (3.500-4.000 m) brăzdat de văi şi lanţuri de munţi, înconjurat asemenea unei cetăţi de culmi înalte ale căror vîrfuri depăşesc uneori 7.000 m. Pe teritoriul Kȋrgȋstan, în lanţul Transalai, se ridică Vîrful Lenin (Kaufmann) (7134m), punctul culminant al impresionantului lanţ muntos Transalai, orientat est-vest în Pamirul vestic. La nord, paralel cu acesta dar cu caracteristici diferite, separaţi prin Valea Alai se ridică munţii omonimi, cu înălţimi ce depăşesc 5.000 de metri. Culmea sălbatică a acestora face legătura spre est cu Munţii Tiansan, Valea Alai, depresiunea cuprinsă între cele două uriaşe creste, este o stepă uşor vălurită cu altitudinea în jur de 3000 metri.

Prezentarea expediţiei

În perioada 19 iulie – 12 august 2014 se va desfășura în Kârgâstan expediţia Pamir-vârful Lenin. Expediția este organizată de Clubul de Turism Montan “SOMEŞUL” , desfășurându-se în lanțul montan Trans Alai, din munţii Pamir.
Echipa formată din două persoane : Login Gabriel, Pop Alexandru , vizeazã escaladarea mai multor vârfuri alpine situate în zone izolate ale globului, asa cum este si vârful Lenin.
Proiectul de faţă presupune o expediţie de aproape o lună , în intervalul iulie – august 2014, în care să se escaladeze vârful Lenin. Cu toate acestea, succesul sau eșecul expediției depinde de câţiva factori înșelători cum ar fi vremea și altitudinea foarte apăsătoare asupra organismului. În scopul de a reuși un alpinist trebuie să aibă o condiție fizică dar şi pshică bună, cu uneltele de alpinism adecvate și să fie pe deplin pregătit, aclimatizat în condiții de siguranță. Continue Reading →